Rolovana puretina
SASTOJCI:
300g puretine (file ili šnicle)
50g feta sira
150g špinata
vrhnje za kuvanje
par listova slanine
parmezan
so ili vegeta
komadić putera
PRIPREMA:
Isjecie puretinu na tanke šnicle željene veličine, istucite čekićem za meso i posolite ili povegetite, ali ne previše (feta sir i slanina već sadrže određenu količinu soli). Obarite listove špinata. Postupak filovanja: Uzmite jednu šniclu preko stavite 2,3 lista špinata i komadić feta sira. Zarolajte šniclu i uvite u još jedan list dimljene slanine (ili jednostavno šniclu prekrite sa još jenim listićem slanine). Ređajte u uljem podmatanu tepsiju ili keramičku posudu za pečenje. Šnicle pecite u rerni na 200C oko 15-20 minuta dok lijepo ne porumene. U dubljoj tavi rastopite puter, dodajte vrhnje za kuvanje i parmezan po želji. Kada se zagrije dodajte pečene rolovane šnicle i kuvajte na laganoj vatri 5, 6 minuta. Prijatno! :)
Primjedbe
Objavi komentar